снимка БулфотоДопълнителни пари и удължен срок на действие на мярката 60/40.

...
снимка БулфотоДопълнителни пари и удължен срок на действие на мярката 60/40.
Коментари Харесай

Икономическият министър: Имаме допълнителни 500 млн. лв. по мярката 60/40

снимка Булфото

Допълнителни пари и продължен период на деяние на мярката 60/40. За това заяви министърът на стопанската система

Пренасочихме 500 милиона запас към програмата за конкурентоспособност. По този метод освободихме средства от ББР за финансови принадлежности. В момента тече новият дизайн по мярката. По мярката 60/40 близо 800 милиона са стигнали до бизнеса. Това сподели министърът на икономиката Лъчезар Борисов, съобщи вести.бг.

Мярката 60/40 ще продължи до септември. Големите и дребните компании ще получат грант до 50 хиляди лв.. Той също по този начин заяви, че ще продължат диалозите по програмата React EU.

Борисов сподели, че е приказвал с ресторантьорите: „ Среща с тях организирах в петък. Уверих ги, че ще продължим ограниченията, в случай че рестриктивните мерки продължат. Поддържаме връзка с НОЩ и министъра на опазването на здравето. “. Според него мобилизираният запас, който може да се употребява по фонда на фондовете, е към 800 милиона.

Министърът увери, че ускорено се работи с Национална агенция за приходите. Той даде образец с други страни, в които е имало цялостно затваряне: „ Не би трябвало да се гледат единствено финансовите и икономическите ограничения, а и това, че в България имаше най-либералните ограничения. Завършваме годината като една от страните, която е запазила най-хубавите равнища на ползване. “

Лъчезар Борисов завърши: „ Винаги съм съдействал на бизнесите, само че въпреки всичко министърът на здравето е този, който споделя на всеки бранш какво прави. “

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР